Utrecht inventariseert bestel- en vrachtverkeer

Het vracht- en bestelverkeer in de regio Utrecht wordt gefilmd tijdens de ochtendspitsen van maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november. Midden-Nederland Bereikbaar gebruikt de filmbeelden om spitsmijden te stimuleren. Er wordt geregistreerd op de Lageweideslag, Plutoniumweg, Weg der Verenigde Naties, Europalaan, Kardinaal de Jongweg en de Rubenslaan in Utrecht.

Er worden geen kentekens geregistreerd. Bedrijven die aan de hand van de belettering op het voertuig herkenbaar zijn, wordt om medewerking gevraagd. Vervolgens gaat een logistiek makelaar, die opereert vanuit het platform Port Of Utrecht, met de waargenomen bedrijven in gesprek. Samen bedenken ze opties of, en zo ja hoe, het transport buiten de spits kan plaatsvinden. Zo wordt de reistijd voor alle weggebruikers verkort.

Midden-Nederland Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen onder andere provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, de gemeenten Utrecht en Amersfoort en het bedrijfsleven. Kijk voor meer informatie op www.goedopweg.nl