Port Of Utrecht initieert Logistiek Ontkoppelpunt voor de regio Utrecht

pou truck

Binnenkort start de voorbereiding om het eerste Logistieke Ontkoppelpunt (LOP) in de regio Utrecht te realiseren. De beoogde locatie ligt op industrieterrein Lage Weide. Concreet een terrein tussen de Isotopenweg en de Plutoniumweg. Het LOP ligt hier zeer strategisch: zowel direct bij de aansluiting op de A2 als bij een spooraansluiting. Mogelijkheden voor overslag tussen spoor en weg en omgekeerd zijn op termijn dus mogelijk.

Op initiatief van Port Of Utrecht werken de gemeente Utrecht, de Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (NV OMU) en het Ondernemersfonds Utrecht aan een intentieovereenkomst om samen tot een plan voor realisatie en exploitatie van het LOP te komen. Via Port Of Utrecht zijn al diverse bedrijven betrokken die diensten willen leveren onder de vlag van het LOP. Ook zijn verschillende afnemers in beeld gebracht.

De kern van het LOP zal het splitsen van grote eenheden zijn. Grote voertuigen (LZV’s) kunnen hun lading voor de regio Utrecht op het LOP ontkoppelen. Kleinere en waar mogelijk elektrische voertuigen voltooien de logistieke operatie (met name de stad in).

Daarnaast zal het LOP een functie krijgen als vrachtwagenparkeerplaats met voorzieningen voor chauffeurs en is op de locatie een truckservicepunt aanwezig. Het LOP zal een beveiligd terrein zijn.

Scroll naar boven