Opening spiegelafstelplaats Lage Weide

spiegelafstelplaats lage weide utrecht

Op maandag 2 juni 2014 is in Lage Weide de nieuwe spiegelafstelplaats geopend. Deze is te vinden op de Atoomweg tegenover de Kernkade (naast OrangeGas). Vanaf afrit 7 vanaf de A2 vindt u bij de Atoomweg verwijsborden.

De spiegelafstelplaats is er voor chauffeurs van grote vrachtwagens die hun spiegels goed moeten afstellen. Met een grote vrachtwagen, zeker een wagen met oplegger, is het onmogelijk de spiegels zonder hulpmiddelen goed af te stellen. De spiegelafstelplaats bestaat uit een parkeerplaats met ernaast een aantal vlakken en lijnen die de verplichte zichthoek van de spiegels laten zien. Met deze lijnen kan de chauffeur de rechterspiegel zo afstellen dat aan alle voorschriften wordt voldaan. Hiermee kunnen ongevallen worden voorkomen en wordt er dus een grote bijdrage geleverd aan de veiligheid in het verkeer.

De spiegelafstelplaats is aangelegd door de gemeente Utrecht. In de samenwerking met het bedrijfsleven is gekeken naar de mogelijkheden en de voorwaarden. Bij samenwerking met de brancheorganisaties TLN en EVO rond de verkeersproblematiek op de Lessinglaan in Utrecht zijn afspraken gemaakt over wederzijdse inspanningen om het vrachtverkeer op deze route te verminderen en de veiligheid te bevorderen. Deze spiegelafstelplaats is een van de resultaten van deze samenwerking.

Ook in de publiek-private samenwerking ‘Port Of Utrecht’ rond de bevordering van multimodaliteit van Lage Weide is er aandacht voor veiligheid en past deze voorziening.

Scroll naar boven